UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шість населених пунктів України відновлюватимуть комплексно – уряд затвердив перелік

Їх відновлюватимуть із системним підходом.  

Шість населених пунктів України, які зазнали масових руйнувань під час російського вторгнення, будуть відновлювати за комплексним принципом у межах експериментального проєкту, повідомив на засіданні уряду 25 квітня прем’єр-міністра України Денис Шмигаль.

До переліку ввійшли:

«Усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер вони будуть відновлюватися комплексно. Це означає, що будуть відбудовувати не окремі будівлі та споруди, а все — зі системним підходом, новим плануванням та повною трансформацією цих населених пунктів», — заявив Шмигаль.

Інші населені пункти відновлюватимуть за іншими схемами, а система Build back better означає пошук найбільш ефективних підходів, що забезпечать прозорість, ефективність, системність та швидкість відновлення одночасно.

Шмигаль додав, що План швидкого відновлення на цей рік має п’ять пріоритетів та передбачає сотні різних проектів, сотні міст і селищ, де воно відбуватиметься одночасно.

Читайте також: Відбудова України: Німеччина відмовляється від ідеї "шефства над регіонами" – "Європейська правда"

Раніше Єврокомісія повідомила, що виділить на повоєнну відбудову України один мільярд євро в рамках програми "Швидкого відновлення". Водночас міжнародні експерти вважають, що Україна не зможе привабити інвесторів для відбудови після війни без визволення Криму.