UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шефір не звертався з запитом для надання держохорони

Кінцеве рішення щодо цього повинен приймати президент, проте досі клопотань не було. 

Перший заступник президента України Сергій Шефір, на якого учора вранці було здійснено замах, не входить до списку осіб, щодо яких застосовується державна охорона. Про це повідомила пресслужба УДО виданню "Укрінформ"

Там додали, що Шефір може отримати таку охорону, якщо звернеться з відповідним запитом. Досі він цього не зробив. 

Для цього спершу потрібно звернутися в ОПУ. Потім відомство повинно клопотати перед президентом, який вже приймає кінцеве рішення. 

"Зараз ніяких звернень з приводу охорони не було", - сказали в пресслужбі.

Там не відповіли на питання, чи буде після цього випадку посилено охорону президента Зеленського. Ця інформація є закритою, а доступ до неї обмежений. 

Читайте також: Замах на помічника президента: у поліції розповіли про допитаних свідків та угорські кулі

Вранці 22 вересня невідомі обстріляли автівку першого помічника президента України Сергія Шефіра. Він залишився неушкодженим, проте його водій отримав три кульових поранення - його вже встигли прооперувати

Близько 14:15 Шефір разом з керівниками МВС та поліції дав спільний брифінг, під час якого назвав замах на себенамаганням залякати вищий ешелон влади. Керівник Нацполіції Ігор Клименко озвучив три основні версії причин інциденту: держдіяльність потерпілого, намагання тиснути на чинне керівництво країни та спроби дестабілізувати ситуацію в Україні. В ОГП вже відкрили кримінальне провадження за ст. 115 ККУ - замах на вбивство двох і більше осіб.