UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щонайменше 540 тисяч українців втратили домівки через війну — Мінцифра

Загалом через “Дію” було сформовано 195 тисяч заяв на відновлення майна.

Жителі України подали через портал “Дія” 195 тисяч заяв щодо відновлення майна, пошкодженого внаслідок війни РФ проти нашої країни. Це означає, що як мінімум 540 тисяч людей втратили свої домівки, заявив керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік на брифінгу в Медіацентрі Україна.

Він додав, що цю інформацію вже опрацьовує Міністерство інфраструктури й місцева влада. 

«Оскільки держава і органи місцевого самоврядування будуть відбудовувати, приводити до ладу ці домівки, то “Дія” стає способом контакту з їхніми власниками. Адже багато людей ще не в тих населених пунктах, де є їхнє пошкоджене житло», — сказав Банік.

За його словами, 505 тисяч громадян України також сформували через «Дію» довідку про статус внутрішньо переміщеної особи. Крім цього, 180 тисяч людей зареєструвалися на отримання статусу безробітного.

Читайте також: Україні буде важко позбутися тисяч зруйнованих будинків: чому руїни доведеться перебирати вручну

Як зазначив Банік, багато українців користуються й іншими сервісами, що з’являються на порталі.

«Зараз маємо 17,5 млн унікальних користувачів. Перед 24 лютого у нас було 16,5 млн. Мільйон приросту — це середня швидкість зростання “Дії”. Тобто багато людей просто продовжили користуватися порталом, знайшли нові сервіси, які їм були необхідні», — додав керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі.

Раніше повідомлялося, що до настання зими в Київській області планують звести 2500 одноповерхових будинків, замість зруйнованих внаслідок вторгнення російської армії.