UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щодня на війні гине 100-200 захисників України — ОП

Одна з головних причин — нерівність українських і російських сил.

Українські війська наразі кожного дня втрачають 100-200 людей внаслідок бойових дій. Про це повідомив радник керівника офісу президента Михайло Подоляк у програмі Newshour BBC World Service.

Як зазначає українська служба BBC, це найбільші цифри, названі від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України.

Подоляк пояснив, що одна з головних причин таких втрат з нашого боку — нерівність у військових можливостях України та Росії.

Він наголосив, що наша держава потребує сотні, а не жменьку найбільш потужних артилерійських систем, які міг би передати Захід. 

Зокрема, за словами радника керівника ОП, Україні треба до 300 ракетних систем, щоб отримати змогу досягти паритету щодо вогневої потужності з РФ і звільнити тимчасово окуповані території.

Читайте також: NYT: Україна тримає в таємниці від США свою воєнну стратегію і дані про стан армії

"Поки Росія не зазнає серйозної військової поразки, ніяка форма діалогу не буде можливою, і вони продовжуватимуть намагатися захопити частину нашої країни", — підсумував Подоляк.

Надаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що щодня Збройні сили України втрачають до 100 військових убитими та до 500 пораненими.

1 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що кожного дня на фронті помирає від 60 до 100 наших героїчних воїнів, ще близько 500 отримують поранення.