UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щодня на логістичні пункти в Європі прибуває близько 8-10 літаків з допомогою Україні — Пентагон

У Пентагоні кажуть, що допомога Україні забезпечується "з безпрецедентною швидкістю".

США та понад 30 інших країн забезпечують масивний потік допомоги для України, зокрема оборонної, медичної, гуманітарної, повідомив речник Пентагону Джон Кірбі, передає Укрінформ.

"Ми (Пентагон - ред.) допомагаємо координувати доставку в Україну всіх матеріалів – не тільки наших, але й інших", - сказав він.

Кірбі наголосив, що допомога Україні продовжує надходити. За день на логістичні пункти в Європі прибуває близько 8-10 літаків з усього світу. За його словами, це включає всі поставки – від зброї та обладнання до нелетальної допомоги, медикаментів і гуманітарної підтримки. Все це не затримується на перевалочних базах, а швидко завантажується на наземний транспорт і відправляється в Україну "на щоденній основі".

Що стосується відправлення допомоги Україні з боку США, представник Пентагону зауважив, що це забезпечується "з безпрецедентною швидкістю", якої він не пам’ятає за десятки років роботи в оборонному відомстві США.

Читайте також: Зеленський закликав дати України зброю: «Ми втрачаємо людей швидше, ніж отримуємо допомогу»

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на саміті НАТО заявив, що Україні потрібна військова допомога без обмежень, оскільки українська армія продовжує протистояти російським окупантам у нерівних умовах.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пообіцяв, що Альянс надаватиме Україні зброю "стільки, скільки буде потрібно". Він також нагадав, що країни НАТО підтримують ЗСУ протягом останніх кількох років. За його словами, це допомогло зробити українську армію сильнішою.