UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щоб зупинити просування ЗСУ на Сватівському та Лиманському напрямках РФ будує лінію оборони — Луганська ОВА   

Загарбники продовжують переміщення особового складу та боєприпасів. 

Війська РФ будують лінію оборони поблизу Сватового. Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Аби зупинити просування українських воїнів на Сватівському та Лиманському напрямках росіяни проводять інженерне обладнання лінії оборони», - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними ОВА, загарбники продовжують переміщення туди особового складу, боєприпасів і пально-мастильних матеріалів для комплектування та забезпечення нових підрозділів, а також тих, що зазнали втрат.

Тим часом у Хрустальному окупанти вже оголосили про завершення мобілізації. При цьому, як повідомляє ОВА, патрулювання міста не припиняється, на виїздах із населеного пункту загарбники ретельно перевіряють чоловіків.

«А також повідомляється про формування у так званій «ЛНР» добових планів на мобілізацію, аби процес відбувався не так помітно для суспільства», - заявили в ОВА.

Зокрема, у Луганську планують примусово (або частково) мобілізувати 50 людей, в Алчевську з Перевальськом – 30, у Хрустальному – 20.  

«Де вони будуть розміщуватися? Наприклад, у Біловодську, де в деяких покинутих будинках вже розселилися військові РФ. Окупаційний селищний голова продовжує збирати інформацію і складає додаткові списки порожнього житла. Достеменно відомо, що не в Попасній», - йдеться у повідомленні.

Окупанти знову заявили про недоцільність відновлення вщент зруйнованого ними міста. За даними ОВА, загарбники розглядають можливість відбудувати лише ту частину, яка необхідна для роботи залізничного вузла і водоканалу.

«Населені пункти Попаснянщини вже передані в управління окупаційним адміністраціям Первомайська, Лисичанська та Голубівки», - заявили в ОВА.

Читайте також: ЗСУ завдали удару по скупченню окупантів у районі Сватового: карта

Раніше повідомлялося, що ЗСУ поступово просуваються у напрямку Сватового та Кремінної на Луганщині. За словами голови ОВА, у бік Сватового прямують вантажівки з будівельними матеріалами, окупанти укріплюють оборону.