UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щоб вийти з окупованої частини Запорізької області людей змушують йти пішки 15 кілометрів

Для автомобілів росіяни повністю заблокували виїзд.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що на блокпосту у Василівці росіяни змушують людей, які хочуть вийти з окупованої частини Запорізької області, йти 10-15 кілометрів пішки. Про це Федоров повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"На цьому тижні вони повністю заблокували виїзд, рашисти жодної людини не пропустили. Сьогодні зранку нові правила анонсували: якщо пішки, то можна проходити, але має бути причина. 4-5 км треба йти пішки до сірої зони, потім 10 км сірої зони. Тобто 10 - 15 км треба йти пішки, але як це насправді буде виглядати, поки невідомо", - зазначив очільник Мелітополя.

За словами мера, евакуація стає вкрай складною. Якщо пробувати виїхати не через Василівку, а іншими дорогами, то окупаційні прикордонники не випускають мешканців з тимчасово окупованих територій. Близько 80% людей, які намагаються виїхати, не випускають, при цьому не називаючи причини.

Він додав, що окупанти вимагають, щоб люди брали в комендатурі перепустки, але, за його словами, наявність перепустки не дає права на виїзд. Наразі правил для виїзду немає.

Читайте також: WP: Україна використовує передові програми цифрової розвідки і стеження, тому Росія не може її перемогти

Нагадаємо, раніше Іван Федоров повідомляв, що у тимчасово окупованому Мелітополі збільшується кількість російських військ. За його словами, "кадирівці" приїхали, щоб взяти під контроль блокпости та  контролювати поведінку мобілізованих росіян.