UA / RU
Підтримати ZN.ua

Що робити киянам в разі надзвичайних ситуацій: роз'яснення КМДА

Важливо чітко дотримуватися вказівок та не піддаватися паніці. 

Департамент муніципальної безпеки КМДА попереджає, що у Києві в разі виникнення надзвичайної ситуації будуть ввімкнені сирени та гучномовці на автомобілях, аби привернути увагу населення

"Сирени означають сигнал цивільної оборони "УВАГА ВСІМ!". Почувши такий сигнал, треба негайно увімкнути гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухати повідомлення", - цитує повідомлення КМДА видання "Укрінформ"

Потім оснащені гучномовцями автівки будуть їздити по місту та інформувати населення про те, що потрібно робити далі. 

"Вислухавши повідомлення, кожний громадянин повинен діяти без паніки і метушні відповідно до отриманих вказівок", - пояснили в КМДА. 

З чого складатиметься повідомлення? 

  1. З інформації про надзвичайну ситуацію.
  2. Буде названо місце і час її виникнення.
  3. Буде поінформовано про територію (райони, масиви, вулиці, будинки тощо), яка потрапляє в зони ураження, а також про порядок дій в умовах надзвичайної ситуації. 

Станом на сьогодні РДА у Києві мають на балансі пів тисячі сховищ та 4500 об’єктів подвійного призначення: 47 підземних приміщень метрополітену, 272 підземних переходи, 409 підземних автопаркінгів тощо.

ZN.UA

Читайте також: Кличко назвав метро головним бомбосховищем Києва. На прикладі "Золотих Воріт" розповідаємо, як працює гермозатвор

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів, що поліція проведе навчання для населення України на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. Вони відбудуться у різних регіонах держави.