UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щеплення проти кору: де можуть вакцинуватися переселенці

Вакцинація є безкоштовною.

Навіть під час війни українці можуть зробити безкоштовні щеплення проти десяти найпоширеніших хвороб. Зокрема, внутрішньо переміщені особи (ВПО), які хочуть вакцинуватися проти кору, можуть отримати щеплення безоплатно. У Центрі громадського здоров'я (ЦГЗ) розповіли, де переселенці можуть зробити щеплення від кору.

У ЦГЗ зазначили, що всі ВПО мають доступ до медицини та можливість вчасно отримувати лікарську допомогу, вакцинацію, незалежно від наявності укладеної декларації.

Читайте також: Вакцинація дітей в Україні: чи змінилися її темпи

«Під час військових дій на території України важливо дотримуватись Календаря профілактичних щеплень, тому що наразі існує загроза спалаху кору, який може розповсюджуватися через велике скупчення людей, наприклад, у бомбосховищах», – підкреслили у Центрі.

Щоб отримати щеплення від кору, переселенці можуть:

Також у ЦГЗ додали, що в Україні працюють 312 мобільних вакцинальних бригад, які можуть здійснювати виїзд до віддалених районів або додому (для батьків і опікунів, які не можуть самостійно пересуватися).

«Викликати бригаду можна, зателефонувавши регіональному координатору з вакцинації або дізнатись його контакти, звернувшись до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19», – йдеться у повідомленні.

Мобільні бригади МОЗ також проводять щеплення в дитячих точках «Спільно» від ЮНІСЕФ. Уточнити деталі та графік вакцинації в Telegram-каналах точок «Спільно» за посиланням.

Раніше ми писали, які щеплення перед школою повинна мати дитина.