UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще одному посадовцю ДСНС обрали запобіжний захід у справі про авіакатастрофу в Броварах

Таким чином вже два підозрюваних отримали запоіжні заходи.

Печерський райсуд Києва в рамках справи про авіакатастрофу в Броварах відправив на два місяці під арешт посадовця ДСНС Андрія Дворника, передає «Укрінформ». Дворник немає права на внесення застави.

Напередодні п’ятьом посадовцям ДСНС повідомили про підозру в рамках справи про авіакатастрофу в Броварах, у якій загинуло керівництво МВС. Начальника Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Івана Коробку раніше теж обрали арешт без права внесення застави. У Держбюро розслідувань тоді заявили, що підозрювані порушили правила безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України. 

Читайте також: Клименко: Результати розслідування авіакатастрофи в Броварах будуть скоро

18 січня 2023 року біля дитячого садочка впав гелікоптер ДСНС, на борту якого перебували 9 людей, у тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом внаслідок катастрофи загинули 14 людей, серед них одна дитина, а також  всі, хто перебував на борту.  Ще 31 людина, серед яких 13 дітей, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Серед інших, слідство розглядало і версії про диверсію або посягання на життя  у справі про авіакатастрофу гвинтокрила, однак генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що вона не підтвердилась.