UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще одна громада Хмельниччини відмовилася від УПЦ МП. У Московського патріархату забрали права на користування землею

Мова йде про Летичівську громаду.

Летичівська громада у Хмельницькій області заборонила на своїй території діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Таке рішення підтримали 18 депутатів громади, передає «Суспільне» з посиланням на селищного голову Ігоря Тисячного.

«Таким чином, на 36-й сесії VIII скликання Летичівської селищної ради прийнято відповідні рішення: заборонити діяльність УПЦ московського патріархату на території Летичівської громади і припинити права постійного користування земельними ділянками релігійним організаціям та звернутися до Кабінету Міністрів України щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які не виконують вимог Законів України», – зазначив Тисячний.

Читайте також: На Хмельниччині сім храмів УПЦ МП позбавили права на користування землею

Раніше Хмельницька міська рада прийняла рішення про припинення права користування 13 земельними ділянками для церков УПЦ московського патріархату. Аналогічне рішення щодо 19 земельних ділянок ухвалила також Кам’янець-Подільська міська рада.

Водночас 4 квітня на позачерговому засіданні Хмельницька обласна рада ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ Московського патріархату на території області.

Рішення прийняли після того, як 2 квітня у Хмельницькому священники Української православної церкви Московського патріархату побили військового – Артура Ананьєва, який запитав, чому в храмі досі відбуваються служби російською мовою. Того ж дня Свято-Покровський Собор у Хмельницькому перейшов до Православної церкви України.