UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще один унікальний випадок: українські десантники знищили гелікоптери РФ з ПТРК "Корсар"

Особливим професіоналізмом відзначилися військові 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.  

Українські десантники знищили два гелікоптери РФ Мі-8. За даними Командування десантно-штурмових військ ЗСУ, сталося це в Харківській області. 

"Учора за підтвердженнями даними, військовослужбовцями 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ було збито два транспортно-бойових вертольоти Мі-8 ЗС РФ, - йдеться в повідомленні. - Після ураження ракетою, некерований повітряний противник, завалившись набік при падінні, зіштовхнувся з летівшим позаду своїм же гвинтокрилом".

Випадок вже назвали унікальним, позаяк ЗСУ знищили ворожу техніку з допомогою вітчизняного переносного противотанкового ракетного комплексу "Корсар".

"Це по суті перший випадок, коли з ПТРК успішно знищено повітряну ціль!" - повідомляють в ЗСУ. 

Читайте також: Атака та знищення об'єктів у Бєлгороді може ускладнити для РФ атаки на Харків — розвідка Британії

Нагадаємо, учора в Міноборони розповіли, що за весь час повномасштабного російського вторгнення в Україну наші захисники знищили російської техніки на загальну суму 10 млрд доларів. Там зазначили, що найдорожчою втратою окупантів став десантний корабель "Саратов", який наші воїни знищили у Бердянську 25 березня. Справедливо буде зауважити, що зробили вони це, застосувавши зброю, яка не пристосована для ведення бойових дій на морі. Це унікальний випадок.