UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще один регіон готовий до ослаблення карантину

У МОЗ повідомили про те, що позитивну динаміку демонструє Кіровоградщина.

Динаміка зменшення кількості захворілих на коронавірус спостерігається в Кіровоградській області. Рівень захворюваності там знаходиться в межах норми - 19,9 на 100 тис. населення. Про це інформує прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

В інших же регіонах цей показник, який повинен бути 40 на 100 тис., значно перевищений.

Найскладніша ситуація з коронавірусом спостерігається в наступних областях: Тернопільська - 304,2 на 100 тис. населення; Чернівецька - 227,7 на 100 тис. населення; Харківська - 212,9 на 100 тис. населення.

Як повідомлялося, з 5 жовтня «червоний» рівень епідемічної небезпеки зберігатиметься в Тернополі, а замість Бережан Тернопільської області до "червоної зони" віднесений Канів Черкаської області.

Канів потрапив до «червоного» рівня в зв'язку з тим, що в місті зафіксовано найвищий рівень захворюваності - 671 випадки на 100 000 населення, при загальнонаціональному рівні в 123 випадки. Найзагрозливішу тижневу динаміку показують три міста - Харків, Полтава та Суми - всі вони знаходяться на «помаранчевому» рівні. Сумарно зростання нових виявлених випадків тиждень до тижня в цих трьох містах складає більше 40% усього тижневого зростання по країні.

Читайте також: Ляшко вважає недоцільним знову вводити жорсткий карантин

Відзначимо, протягом п'ятниці, 2 жовтня, в Україні зафіксували майже 100 летальних випадків від коронавірусу.