UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще двоє свідків дали свідчення проти Мангера і Левіна в справі Гандзюк

Свідки розповіли, що планували зробити підозрювані з активісткою.

Ще двоє фігурантів у справі про напад на активістку Катерину Гандзюк, яка загинула в 2018 році в результаті отриманих опіків від сірчаної кислоти, підтвердили причетність голови Херсонської облради Владислава Мангера і його помічника Олексія Левіна до замовлення нападу на активістку. Про це повідомляє УНІАН.

Відзначається, що в ході допиту Павло Пилипенко та Сергій Брага дали свідчення проти Олексія Левіна та Владислава Мангера. Зокрема, Пилипенко розповів про те, що чув від Левіна, що напад на Гандзюк необхідно зробити для Миколайовича (Мангера) якомога швидше. Левін також заявляв, що "Гандзюк задовбала і потрібно облити її зеленкою або фекаліями".

Інший свідок - Брага, розповів, що чув, як Левін цікавився у Торбіна (виконавець нападу), коли буде виконано замовлення, оскільки «Миколайович хвилюється». Він також нагадав Торбіну, що «ви вже взяли гроші». На це Торбін відповів, що «все нормально, люди працюють».

Читайте також: «Слуга народу» відкликала кандидатуру фігуранта справи Гандзюк, якого висували на пост глави ОТО

Раніше Ігор Павловський підтвердив провину Мангера в замовленні нападу на Катю Гандзюк під час судового засідання. Також Павловський попросив суд затвердити угоду про визнання провини.

Замовниками злочину батько вбитої Віктор Гандзюк називав главу Херсонської облради Владислава Мангера, екс-голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва і його колишнього заступника Євгена Рищука. З них трьох підозрюваним у справі проходить лише Мангер.