UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шахрай намагався продати посаду голови Миколаївської ОДА за $3,1 млн – Офіс Генпрокурора

Справу стосовно шахрая прокурори скерували до суду.

Обвинувальний акт стосовно громадянина, який намагався продати посаду голови Миколаївської обласної державної адміністрації направили в суд, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що шахрай намагався заволодіти грошовими коштами громадянина в сумі 3 млн 100 тисяч доларів США за нібито сприяння у призначенні його на посаду Голови Миколаївської обласної державної адміністрації, мотивуючи це своїми зв'язками в Офісі Президента України та Кабінеті Міністрів України.

Зазначається, що 25 лютого при отриманні першої частини грошових коштів у сумі 350 тисяч доларів США його затримали поліцейські.

Читайте також: Затримано шахраїв, які обіцяли посади голів ОДА в обмін на $ 4 млн – Офіс генпрокурора

Раніше повідомлялося про те, що у Харкові правоохоронці затримали двох киян, які, за даними слідства, "торгували" державними посадами, прикриваючись знайомствами з представниками вищого політичного керівництва країни. Зокрема, за посаду голови Харківської обласної державної адміністрації вони вимагали 1 млн доларів.

Слідство встановило, що підозрювані пропонували клієнтам лобіювати їх призначення на високі посади в органах державної влади та правоохоронної системи за гроші. Вони стверджували, що близько знайомі з керівництвом Верховної Ради, головами парламентських фракцій і членами уряду, повідомили в прес-центрі СБУ.