UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шахтарі Первомайська пішли маршем до Луганська під гаслом "Донбас, вставай з колін!"

Протестувальники-гірники вийшли на ходу за прикладом мешканців Врадіївки. Вони вимагають виплати заборгованості з зарплати, а також покарання за бездіяльність для посадових осіб прокуратури і міліції Первомайська.

21 серпня шахтарі міста Первомайськ Луганської області розпочали акцію протесту "Донбас, вставай з колін!". Вони планують через Брянку, Стаханов та Алчевськ пройти маршем до Луганська, а потім "підняти всю Україну".

Як повідомив голова громадської організації "Луганці" Сергій Коваленко, причина невдоволення людей - борги по зарплаті, які наразі становлять уже 8 млн грн. Боржник - приватне підприємство ТОВ "Інтер-Інвест Вугілля", що орендує одну з місцевих державних шахт.

Люди вважають, що їхня хода, подібно ході мешканців Врадіївки, приверне увагу громадськості та влади, допоможе вирішити їхню проблему, пише місцеве видання "Острів".

Протестувальники вимагають виплати зарплати в повному обсязі, приєднання шахти до ДП "Первомайськвугілля", розслідування фактів крадіжки державного майна на підприємствах "Первомайскгрузотранс" і "Первомайськвугілля", а також покарання для посадових осіб прокуратури і міліції міста Первомайська, які своєю бездіяльністю допустили загострення ситуації.

Піша хода розпочнеться з Первомайська від шахти "Інтер-Інвест Вугілля" через Брянку, Стаханов та Алчевськ.

За інформацією Коваленко, в Луганську громадська акція "Донбас, вставай з колін!" відбудеться 24-25 серпня.

Далі організатори планують йти містами Донецької, Харківської, Дніпропетровської областей та "підняти всю Україну". !zn

Читайте також:

Державні шахти збільшили збитки - вже 8,4 млрд грн

Фаріон розповіла донецьким шахтарям про Бандеру

Ініціатор Врадіївського ходи готує на осінь багатотисячні "майдани" по всій Україні