UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сестра Сенцова спростувала інформацію про його готовність просити Путіна про помилування

Наталія Каплан спілкувалася з адвокатом режисера Дмитром Дінз.

Сестра українського режисера Олега Сенцова, засудженого в РФ за сфабрикованим звинуваченням, Наталія Каплан заявила, що її брат збираэться писати прохання про помилування на ім'я президента Росії Володимира Путіна.

Каплан в ефірі "Радіо НВ" у вівторок, 13 березня запевнила, що її брат не піде на цей крок.

За її словами, вона обговорювала це питання із адвокатом Дмитром Дінзе, і то не підтвердив опубліковану в ЗМІ інформацію про готовність Сенцова просити Путіна про помилування.

Раніше в інтерв'ю виданню "Крим Реалії" Дінзе заявив, що коли йтиметься про обмін Сенцова, швидше за все, в нього не буде іншого варіанту, окрім як написати прохання про помилування.

Українського режисера Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали співробітники ФСБ навесні 2014 року в окупованому Криму. Їх вивезли в Росію, де Сенцова засудили за сфабрикованим звинуваченням в організації теракту до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років позбавлення волі. Жоден з них провини не визнав.

Нагадаємо, 12 вересня минулого року в адміністрації іркутського СІЗО повідомили, що Олега Сенцова етапували до Челябінська.

Напередодні його знайшли в одиночній камері в СІЗО Іркутська, куди його перед цим перевезли з колонії в Якутії.

23 вересня адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що не знає, де знаходиться Сенцов.

30 вересні в листі правозахисниці Зої Світловий Сенцов повідомив, що його етапують до колонії на Ямалі.