UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сепаратисти скасували рішення про створення Донецької республіки

Мешканці Донецька обурені рішенням сотні сепаратистів щодо проголошення Донецької республіки

Комітет патріотичних сил Донбасу вирішив скасувати своє рішення про створення "Донецької республіки". Про це йдеться у заяві прес-служби КПСД.

"У зв'язку з подіями останніх днів до КПСД надходили численні звернення громадян із заявами про їхню незгоду зі створенням Донецької республіки та оголошенням про її приєднання до сусідньої держави, а також з проведенням референдуму без відповідної нормативної бази", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим Комітет вже 7 квітня у Донецьку провів Народні збори, на яких було прийнято рішення:

"1. Скасувати рішення про створення Донецької республіки.

2. Заборонити проведення будь-яких референдумів на території Донецької області до створення відповідної правової бази.

3. Визнати незаконними заяви про відділення Донецької області від України і зберегти регіон у складі незалежної Української держави", - повідомили у КПСД.

Як відомо, у понеділок сепаратисти у Донецьку "проголосили" створення так званої Донецької республіки.

Сепаратисти продовжують блокувати будівлю ОДА в Донецьку. Активісти також вимагали від влади надати їм тролейбуси, щоб вони змогли ними заблокувати вулиці, але отримали відмову.

Нагадаємо, вночі донецькі сепаратисти провели переговори з віце-прем'єр-міністром Віталієм Яремою за посередництва олігарха Ріната Ахметова. Вони пообіцяли уряду здати зброю. Однак, вранці сепаратисти оголосили, що чекають штурму міліції і не збираються розходитися. Вони закликають жінок залишитися біля Донецької ОДА і стати живим щитом. !zn