UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенатор нагадав Держдепу США про законне право озброїти Україну

На думку сенатора-демократа Роберта Менендеса, Україна повинна отримати зброю згідно прийнятого Акту на підтримку свободи України.

Американський сенатор Роберт Менендес, старший член комітету із закордонних справ верхньої палати Конгресу США, направив відкритий лист госсектетарю Керрі, закликавши адміністрацію прискорити виконання прийнятого раніше Акту про підтримку України.

"Санкції, введені США та ЄС, дуже сильно вплинули на російську економіку. Тим не менш, це не зупинило агресію Володимира Путіна на сході України, про що свідчать звіти ОБСЄ та НАТО, - написав у листі Менендес держсекретареві.

Менендес зазначив, що 15 лютого адміністрація повинна відзвітувати про свій план військової допомоги Україні. "Закон уповноважує надання оборонної зброї, включаючи протитанкові засоби, зброю та боєприпаси для екіпажів, радари, обладнання зв'язку для української армії", - нагадав Керрі член Конгресу.

Менендес "наполегливо закликав" адміністрації США "не затягувати час" з наданням Україні зброї для захисту своїх кордонів.

В ході виконання Акта про підтримку свободи в Україні, США вже надали Україні кредитні гарантії на 2 млрд доларів. 29 січня стало відомо, що у проекті американського бюджету буде включений пункт про надання Україні додаткового 1 млрд доларів кредитних гарантій.