UA / RU
Підтримати ZN.ua

Секретар міськради Ізюма: «Ситуація навколо міста складна. Жителі там заблоковані та відрізані»

Костянтин Петров розповів про масштаби руйнування у місті.

В місті Ізюм Харківської області складна гуманітарна ситуація, повідомив секретар міськради Костянтин Петров, передає «Еспресо». За його словами, мешканці міста, які там залишаються повністю заблоковані.

«Ситуація дуже складна навколо Ізюма. ЗСУ тримають наступ ворога, він намагається просунутися в бік Донбасу. Місто Ізюм має географічне та стратегічне значення, але ЗСУ тримаються та відбивають атаки, відбиваються від можливості просуватися вперед. Що до самого міста, то місто знаходиться в дуже складній ситуації, в першу чергу в гуманітарній. Мешканці, які залишилися в місті, повністю відрізані, заблоковані, туди вже багато днів неможливо надати гуманітарну допомогу і неможливо евакуювати людей, тому що окупанти не пускають в місто», – повідомив Петров.

Він також розповів, що руйнації в Ізюмі жахливі. Там зруйновано центр міста, багато шкіл, лікарні, центр первинної санітарної допомоги, автовокзал, зруйновані житлові багатоповерхові будинки, транспортна інфраструктура. 

«Тобто, з початку на місто сипалися авіаційні бомби, потім були обстріли з усіх можливих артилерійських і реактивних систем, руйнації дуже жахливі», – підсумував Петров.

Читайте також: Росія намагається обійти Ізюм, щоб посилити військову присутність на Донбасі – Синєгубов

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що російська армія намагається прорвати оборону підрозділів ЗСУ в районі міста Ізюм та встановити повний контроль над містом Маріуполь. На Слобожанському напрямку ворог також продовжує часткове блокування Харкова, здійснює обстріли міста з використанням реактивних і ствольних артилерійських систем та мінометів.