UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ зупинила діяльність компанії, яка обслуговувала російські транспортні літаки

Це суттєво вдарить по логістиці окупантів.

СБУ заблокувала діяльність компанії, яка обслуговувала транспортні літаки РФ. Зокрема, Служба безпеки України завадила РФ обійти запроваджені санкції щодо ремонту транспортних літаків типу «Ан». Про це повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що Росія зареєструвала компанію-«посередника» в одній із країн Близького Сходу, яка нібито не має стосунку до Москви. Це дозволило б окупантам цілком «легально» обслуговувати важкі транспортні літаки по всьому світу.

«Втім, завдяки роботі СБУ на випередження, профільні українські відомства скасували дію сертифікату техобслуговування для іноземного «посередника» країни-агресора», - повідомили в СБУ.

Зокрема, відтепер Росія не зможе ремонтувати свої вантажні літаки, вироблені за ліцензію ДП «Антонов», у жодній країні.

Зазначається, що це суттєво вдарить по логістиці окупантів, оскільки вони використовували понад десять важких суден типу «Ан-124» для перевезення особового складу і важкої броньованої техніки під час війни проти України.

Читайте також: Українські військові збили ще один літак окупантів

Раніше повідомлялося, що Китай закрив свій повітряний простір для літаків Boeing та Airbus російських авіаперевізників, зареєстрованих у двох юрисдикціях.