UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ знешкодила ворожу агентуру, яка планувала коригувати ракетні обстріли Дніпра

«Зв’язковим» агента в Росії був один із прокремлівських блогерів.

СБУ знешкодила російську агентуру, яка планувала коригувати ракетні обстріли Дніпра. Зокрема, у місті затримано ворожого агента, який збирав інформацію про розташування об’єктів мобільного зв’язку та українських військових підрозділів. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними Служби безпеки, «зв’язковим» агента в Росії був один із прокремлівських блогерів, у якого понад 300 тисяч підписників. Агент звертався до блогера за сприянням у призначені на «посаду» в окупаційній адміністрації у разі захоплення регіону.

Крім того, ще одного зрадника затримали на Донеччині. Він передавав окупантам інформацію про позиції українських військових та об’єкти критичної інфраструктури на території Краматорського району.

А у Житомирській області Служба безпеки знешкодила групу ворожих інтернет-агентів, до якої входив громадянин Росії.

Зазначається, що зловмисники поширювали через соцмережі пропагандистські публікації на підтримку війни РФ проти України.

Також на території регіону викрито ворожих агітаторів, які публічно закликали місцевих жителів підтримати загарбників і виправдовували злочини окупантів.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який хотів проникнути до лав бойового підрозділу ЗСУ

Раніше повідомлялося, що в Київській області нейтралізовано ворожу агентуру, яка налагодила механізм прихованого переправлення грошей з РФ на територію нашої держави, в інтересах спецслужб агресора.