UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ знешкодила чергову злочинну групу, яка вербувала найманців для терористів

Одна з таких сформованих груп мала днями вирушити у зону бойових дій на сході України з Харкова.

Служба безпеки України знешкодила злочинну групу, яка вербувала найманців з жителів Черкаської, Вінницької та Харківської областей і направляла їх на схід України для участі у бойових діях на боці сепаратистів. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

22 травня у Черкасах біля одного з ринків міста працівники СБУ затримали 39-річного лідера сепаратистської організації "Чорна сотня "Союз російського народу".

Встановлено, що затриманий є одним з координаторів проекту створення на базі розрізнених терористичних груп, що діють на Сході України, так званої "Російської православної армії (РПА)" під керівництвом лідера незареєстрованої органзиции Дмитра Бойцова, який безпосередньо забезпечував фальсифікації результатів псевдореферендуму 11 травня.

Затриманий особисто підбирав бойовиків. Одну з таких сформованих груп він планував днями відправити у зону бойових дій з Харкова.

В цей же день на території Полтавської області співробітники СБУ затримали його спільника - 29-річного безробітного, який займався пошуком осіб, переважно з числа криміналітету, готових за гроші брати участь у незаконних збройних формуваннях і терористичних угрупуваннях Донецької області. Під час обшуку у нього вилучено зброю і військову камуфляжну форму.

Нагадаємо, того ж дня у Черкасах СБУ затримала 31-річного майора навчального центру однієї з військових частин, який створив незаконне об'єднання "Національно-визвольний рух "Черкаси" і закликав до насильницької зміни чинної влади.

"Встановлюють спільників затриманого, причетних до протиправної діяльності, яка створює загрозу національній безпеці України", - відзначили в прес-службі. !zn

Читайте також:

У Черкасах затримано офіцера за заклики до повалення влади (відео)

СБУ затримала одесита, який готував бойовиків для підтримки терористів на сході країни (відео)