UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримало банду небезпечних злочинців: Грабували банки, інкасаторів, переховувалися в Донецькій області

Бандити були до зубів озброєні.

© прес-центр СБУ
© прес-центр СБУ
© прес-центр СБУ
© прес-центр СБУ
© прес-центр СБУ

Оперативники СБУ провели спецоперацію, в результаті якої затримали трьох осіб, що у 2016 році здійснили серію нападів на філії банківських установ та інкасаторські автомобілі в Запоріжжі та області.

Останнім часом вони ховалися і займалися бандитизмом, повідомляє пресцентр СБУ.

Бандити крали автомобілі та інше цінне майно громадян. За даними СБУ, зловмисники переховувалися на базі в Донецькій області. Цей об'єкт має особливу систему захисту і цілодобове відеоспостереження.

"Щоб забезпечити пересування зловмисників за межами бази, вони використовували документи загиблих бійців і військовослужбовців, які звільнилися зі служби. Дане злочинне угруповання постійно мало при собі табельну вогнепальну зброю, ручні гранати та в будь-який момент було готове чинити збройний опір правоохоронцям. В цілому злочинне угруповання складалося з семи осіб. двоє з них загинули від отриманих поранень ще у 2016 році, коли чинили збройний опір правоохоронцям, а ще двоє — були затримані раніше і перебувають під запобіжним заходом", - уточнили в СБУ.

В ході силової спецоперації бандити були затримані. Зараз обирається запобіжний захід, а також проводяться дії, щоб притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів.

Читайте також: Зеленський просить збільшити тюремний термін для контрабандистів до 20 років — Данилов

Нагадаємо, Служба безпеки України допитала затриманого в Донбасі російського військового, який займався розвідкою українських позицій під приводом розмінування. У телефоні в бойовика знайшли відео обстрілу позицій Об'єднаних сил.