UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримали аферистів з банківськими картками на території ООС

Угруповання "обчищало" банківські рахунки жителів окупованих територій.

На території Луганщини Служба безпеки України затримала шахраїв, які викрадали гроші з банківських рахунків жителів ООС. Двоє мешканців Сєвєродонецька втирались в довіру молоді та підлітків. Вони обіцяли допомогу із переведення коштів за кордон, повідомляє пресслужба СБУ.

"Співробітники підрозділу кібербезпеки СБУ встановили, що двоє мешканців Сєвєродонецька незаконно отримували персональні дані мешканців регіону та доступ до їх банківських карток і системи веб-банкінгу. Зловмисники переважно обирали у "жертви" молодь і підлітків. Вони входили до юнаків у довіру і обіцяли винагороду за використання їх банківських рахунків нібито для операцій із переведення коштів за кордон. Насправді учасники угруповання заволодівали грошима громадян або оформлювали на їх ім'я онлайн-кредити", - йдеться в повідомленні.

Наразі аферистам інкримінують ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Їм загрожує від трьох до восьми років.

За оперативною інформацією СБУ шахраї підтримують постійний зв'язок з оголошеним у розшук бойовиком так званого "2 АК ЛНР", який є родичем одного із них.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо оголошення фігурантам про підозру та обрання запобіжного заходу.

Раніше Служба безпеки України затримала священослцжителя, який прикриваюсич місіонерством, перевозив та продавав з окупованих територій зброю.