UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала зрадника, який за 30 тис. грн знищив боєприпаси ЗСУ на півдні

Російським агентом виявився рецидивіст, неодноразово засуджений за тяжкі злочини.

Служба безпеки викрила на Херсонщині російського агента, який вчинив диверсію щодо знищення боєприпасів українських військових на півдні, повідомили в СБУ. Також зрадник мав завдання дізнатися точки розташування позицій Збройних сил України.

«За вчинення диверсії окупанти обіцяли своєму поплічнику «винагороду» у розмірі 30 тис. грн», – зазначили в СБУ.

За даними спецслужби, зрадником є рецидивіст, якого вже не раз засуджували за тяжкі злочини, серед яких і вбивство. Агент має проросійські погляди, тому ним і зацікавився ворог. Під час обшуку у зрадника знайшли телефон, де збережені контакти вже встановленого співробітника російської спецслужби.

Водночас в Офісі генпрокурора повідомили, що для просування ворожих військ у напрямку Миколаєва затриманий встановив місце дислокації однієї з військових частин ЗСУ та підпалив суху траву поблизу неї. У результаті вогонь знищив частину боєприпасів українських бійців, що призвело до втрати оборонного майна.

Наразі затриманому повідомили про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Зраднику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ викрила співпрацю українських митників та контрабандистів з подвійним громадянством

Нагадаємо, у громадських місцях Київської області мають встановити ще 258 камер із розпізнаванням обличчя. Одна з цілей – протидія диверсійно-розвідувальним групам ворога.