UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала в Дніпропетровську членів опозиційної партії за підозрою в підготовці теракту

В ході обшуків за місцем проживання підозрюваних вилучено дві толовые шашки вагою 400 грамів, дві гранати Ф-1, боєприпаси часів Другої світової війни та комп'ютерна техніка.

Співробітники Управління СБУ в Дніпропетровській області викрили та припинили незаконну діяльність екстремістськи налаштованих членів однієї з опозиційних партій, які планували здійснити терористичний акт на об'єкті національної енергетичної системи України.

"У ході обшуків, проведених з санкції Бабушкінського районного суду Дніпропетровська, за місцем проживання підозрюваних вилучено дві толовые шашки вагою 400 грамів, дві гранати Ф-1, боєприпаси часів Другої світової війни та комп'ютерна техніка", - заявив в ході прес-конференції начальник УСБУ в Дніпропетровській області Володимир Воропай.

В даний час затримані двоє членів цієї групи.

За даним фактом слідчими облуправління СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258 КК України (підготовка до терористичного акту).

Раніше в четвер заступник голови Дніпропетровської обласної організації партії "Свобода" з юридичних питань Дмитро Барлюта заявив, що у трьох активістів партії пройшли обшуки на підставі постанови судів "за підозрою в підготовці до вчинення терористичного акту".

У прес-службі обласної організації партії ВО "Свобода" повідомили, що керівник міської парторганізації Кирило Дороленко заарештований і знаходиться в СІЗО, а керівник "Студентської свободи" Віталій Роменський під домашнім арештом.

Нагадаємо, Служба безпеки України зверталася з закликом до мітингувальників утриматися від захоплення або пошкодження об'єктів народногосподарського або оборонного значення. "Останні події в державі призвели до напруженості у суспільстві в результаті дій окремих радикально налаштованих організацій і громадян. Поряд з проявами екстремізму почастішали анонімні погрози підриву ГЕС, а також об'єктів атомної енергетики, пошкодження яких може мати непередбачені особливо тяжкі наслідки", - відзначають в СБУ. !zn