UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала терористку "ЛНР", відповідальну за обстріли ВСУ під Дебальцевим

Українські силовики затримали злочинницю, підозрювану в причетності до обстрілів Дебальцева та Степанівки.

Співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками Харківського гарнізону затримали терористку "ЛНР", відповідальну за мінометний обстріл українських сил поблизу Степанівки та Дебальцева.

Як повідомляє прес-центр СБУ, злочинницю затримали при спробі перетину кордону. За даними силовиків, громадянка України, уродженка Ростовської області РФ, приєдналася до терористів у вересні 2014 року разом зі своїм цивільним чоловіком.

Бойовий вишкіл жінка отримала в таборах бойовиків, розташованих у Стаханові та Алмазному. У складі одного з мінометних розрахунків бойовиків затримана вела бойові дії проти сил АТО, що діють в районі Степанівки та Дебальцева.

Українським силовикам жінка, в ході затримання, надала "паспорт ЛНР", повідомивши, що її український паспорт знищила її дочка, підвладна впливу антиукраїнської пропаганди. В ході огляду правоохоронці вилучили у терористки посвідчення "Народної дружини Луганщини" та особистий жетон, виданий їй "Збройними силами Новоросії".

У зв'язку з встановленими фактами поліція відкрила стосовно затриманої кримінальне провадження за ч. 2. ст. 260 ("Участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань"). Ведеться слідство.

Читайте також: СБУ привітала кримських перебіжчиків із "днем зрадника"

У середині квітня оперативники СБУ спільно з силами поліції затримали в Донбасі шістьох проросійських бойовиків.

Раніше, СБУ спільно зі Збройними силами України та Національною поліцією провела спецоперацію в м. Щастя Луганської області, в рамках якої затримала 500 осіб.