UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала терориста, який зізнався у вбивстві більш ніж 20 українських військовослужбовців

Один із затриманих українськими силовиками бойовиків взяв на себе відповідальність за вбивство двох десятків українських бійців в ході боїв під Іловайськом.

Співробітники Служби безпеки України затримали в Донбасі двох бойовиків "ДНР". Один із затриманих - учасник важких боїв під Іловайськом, зізнався українським силовикам у вбивстві понад 20 бійців ВСУ.

"Мешканець Красногорівки приєднався до бойовиків у червні 2014 року, воював під Іловайськом. За словами терориста, в одному з боїв він особисто вбив понад двадцять українських військових.", - наголошується в повідомленні прес-служби СБУ.

Другий затриманий також приєднався до одного з терористичних формувань в 2014 році, брав активну участь в окупації Слов'янська.

Обом затриманим оголосили підозру з приводу участі в діяльності незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, в середині травня співробітники СБУ успішно затримали в Луганській області двох бойовиків "ЛНР", один з яких входив до угруповання "Привид" та був причетний до ввезення в країну найманців з Росії та країн Європи.

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тисяч українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.