UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала російського агента, який хотів проникнути до лав бойового підрозділу ЗСУ

Зрадник планував займатися розвідувально-підривною діяльністю на користь ворога.

СБУ вдалося запобігти проникненню російської агентури до лав бойового підрозділу ЗСУ. Про це Служба безпеки України повідомила в телеграм.

Зазначається, що на Житомирщині СБУ затримала російського агента, який хотів проникнути до бойового підрозділу ЗСУ для розвідувально-підривної діяльності на користь ворога. Раніше зрадник вже допомагав загарбникам під час тимчасової окупації одного з населених пунктів.

Також, згідно з повідомленням СБУ, у Донецькій області затримано мешканця Краматорського району, якого завербували окупанти для збору розвідданих про підрозділи українських військових.

Крім того, заочно повідомлено про підозру одному з командирів Росгвардії, який брав участь у силовому захопленні Запорізької АЕС.

На Луганщині СБУ повідомила про підозру двом колаборантам із Біловодського райсуду. Зрадники добровільно погодились на призначення до так званої «прокуратури» незаконного збройного формування  «ЛНР» і сприяли переслідуванню місцевих жителів.

«У Києві до суду направлено обвинувальний акт щодо посадовця однієї зі столичних лікарень, якого СБУ викрила на співпраці з окупантами», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні заарештували мера-колаборанта, якого призначили загарбники — WSJ

Раніше повідомлялося, що Правоохоронці затримали зловмисника, який під час окупації російськими загарбниками Бучанського району Київської області співпрацював із ворогом. Затриманий здавав інформацію про українських ветеранів.