UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала підривників, які готували вибухи в Одесі

Всі затримані є членами організації "Православне козацтво".

© СБУ
© СБУ

28 травня співробітники СБУ затримали трьох громадянин України, які за грошову винагороду здійснили вибух в Одесі 25 травня. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією відомства, терористичною групою керував 40-річний громадянин "М". За вказівкою і координацією двох активістів "Куликова поля", які після подій 2 травня в Одесі втекли на територію Російської Федерації, він здійснив вибух у дворі одного з центральних готелів міста.

Встановлено, що терористична група планувала зірвати вибори президента України і надалі дестабілізувати ситуацію в регіоні, для чого готувала кілька потужних вибухів у місцях найбільшого скупчення людей, поблизу державних установ Одеси.

"За ці злочини підривники отримали від своїх координаторів 1000 доларів. Всі затримані є членами ВГО "Православне козацтво". Під час затримання вони намагалися чинити збройний опір, проте втекти їм не вдалося", - зазначили в СБУ.

Під час обшуку орендованого приміщення підривників вилучено бойовий пістолет "CZ-75" з глушником, пістолет калібру 7.62 мм, мисливський обріз, травматичну зброю, бойові патрони різного калібру, "коктейлі Молотова", військову амуніцію, саморобні вибухові пристрої з компонентами для їхнього виготовлення, холодну зброю тощо. !zn

Читайте також:

СБУ затримала в Одесі диверсійну групу, яка їхала на інструктаж до Москви

На Дніпропетровщині СБУ затримала п'ятьох диверсантів, що збиралися підірвати міст (відео)

Російський снайпер: За вбивство українського рядового платять $ 100, за офіцера - $ 1000 (відео)