UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала одного з ватажків "Беркуту ДНР" на прізвисько "Альф"

Його бойовики займалися розвідкою та грабували місцевих бізнесменів.

1 жовтня Служба безпеки України затримала поблизу Волновахи Донецької області заступника командира спецпідрозділу "внутрішніх справ ДНР", так званого "батальйону СВД "Беркут".

"Встановлено, що громадянин України "Г", 1970 р.н., на прізвисько "Альф", у травні ц.р. очолив незаконне воєнізоване формування, до якого особисто відбирав бійців з числа місцевого криміналітету та колишніх співробітників підрозділів спецпризначення правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні СБУ.

Серед завдань групи було виявлення груп спецпризначення сил АТО, збір розвідданих в районі донецького аеропорту, в тому числі з метою координування вогню артилерії.

Крім того, СБУ вважає, що банда також виконувала функції "фіскального органу" – збирала "податки" з місцевих бізнесменів. Бандити захоплювали підприємців за нібито "антиноворосійську" пропаганду, а майно бізнесменів ділили між собою.

"Г" відомий у регіоні своїм злочинним минулим – притягався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини, зокрема відсидів у в'язниці за зґвалтування неповнолітньої дівчини", - заявили в СБУ.

Нагадаємо, нещодавно в Службі безпеки похвалилися, що запобігли реалізації спланованого російськими спецслужбами викрадення на територію РФ українського військового літака-розвідника Су-24М.!zn