UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала одесита, який готував бойовиків для підтримки терористів на сході країни

Житель Одеси особисто організовував відправлення найманців до Луганська і Слов'янська.

21 травня в Одесі Служба безпеки України затримала ще одного активного учасника злочинної групи, яка за завданням російської сторони формувала загони бойовиків, спеціально готувала їх для участі у диверсійній і терористичній діяльності та доставляла у східні регіони України.

Як повідомили у прес-службі СБУ, житель Одеси, громадянин України особисто організовував відправлення найманців до Луганська і Слов'янська.

15 травня СБУ затримала шість підготовлених учасників знов сформованої групи з числа жителів Одеської області. Згодом було затримано його спільницю - громадянку України, уродженку і мешканку Одеси, яка координувала підбір та направлення бойовиків на Схід.

Після цього злочинець втік і переховувався у приватному будинку одного з селищ Одеської області, де його і затримали співробітники СБУ.

ТАКОЖ: ІО: Бойовики перекидають сили в район Слов'янська

Під час обшуку за місцем тимчасового перебування злочинця виявлено та вилучено пляшки з "коктейлем Молотова", патрони до пістолета ПМ, військові каски.

Затриманий зізнався, що вербував і відправляв жителів Одеської області для підтримки бандугрупувань, що діють на Сході України. Крім того, він дав свідчення про свою участь у масових заворушеннях 2 травня в Одесі, які призвели до численних людських жертв.

В рамках кримінального провадження щодо ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, проводять слідчі дії. !zn

Читайте також:

Звільнені співробітники одеської міліції, причетні до озброєння "радикально налаштованих громадян"

Міліція підозрює в організації заворушень в Одесі організовану групу екстремістів