UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала начальника поста Київської митниці за організацію корупційної схеми

Встановлювати свої правила на митниці, чиновнику допомагали посадові особи підрозділу митно-тарифного регулювання.

© СБУ
© СБУ
© СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили керівника одного з митних постів Київської митниці на систематичному вимаганні хабарів з експортерів.

За даними СБУ, начальник поста організував на Київській митниці корупційну схему. За різні суми він гарантував комерсантам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення вантажів. У разі відмови платити - погрожував затягуванням процесів оформлення і підвищенням їх вартості.

Відзначається, що чиновник діяв у змові з посадовими особами підрозділу митно-тарифного регулювання Київської митниці.

Корупціонера затримали згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України під час отримання хабара за «вирішення питання» про розмитнення промислового обладнання, яке ввозилося одним з постачальників.

В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України вирішується питання про повідомлення йому про підозру і обрання запобіжного заходу.

Правоохоронці перевіряють причетність до корупційної схеми інших посадових осіб і керівників Київської митниці.

Читайте також: В Україну ввозили вантажівки частинами: на Львівській митниці викрили нелегальну багатотисячну схему

Раніше повідомлялося про те, що співробітники Подільської митниці "заробляли" на хабарах по 80 тисяч в місяць. Гроші вимагали за прискорене оформлення товарів і мінімізацію відрахувань до держбюджету. Схема діяла півроку.