UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала лобістів шоу-бізнесу за $100 тысяч хабара депутату

Чоловік пропонував 100 тисяч доларів за відміну закону про авторське роялті.

© facebook.com/SecurSerUkraine
© facebook.com/SecurSerUkraine
© facebook.com/SecurSerUkraine
© СБУ

Служба безпеки України затримала голову громадського союзу на спробі підкупити народного депутата України через його помічника. Про це інформує Офіс генпрокурора у п'ятницю, 29 жовтня.

За даними слідства, голова громадського союзу, діяльність якого полягає у отриманні коштів за використання музичних творів суб'єктами господарювання – ресторанами, торговими центрами та подальшого їх перерахування власникам авторських прав, звернувся до помічника народного депутата.

Він запропонував народному обранцю - голові одного з підкомітетів Верховної Ради України - 100 тис. доларів США за блокування ухвалення законопроекту 5572.

Як повідомив у Facebook лідер групи "Антитіла" та член спілки захисту авторських прав Тарас Тополя, затриманим є директор Організації колективного управління авторськими та суміжними правами (ОКУАСП) Олександр Нікін.

"Директор ОКУАСП та УЛАСП Нікін Олександр, здійснив завершений підкуп народного депутата з метою відстрочити або взагалі зняти законопроект 5572 з порядку денного ВР", – повідомив Тополя.

Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

Читайте також: Рада скасувала авторське право для використання творів в карикатурах

Як повідомлялося, депутати ухвалили у першому читанні проект закону №5572 "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права та (або) суміжних прав" щодо забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління.