UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала кримінального авторитета зі списку РНБО

Громадянин РФ організував в Україні схему зі збуту фальшивих грошей.

СБУ затримала кримінального авторитета, громадянина РФ, який фігурує в списку санкцій РНБО. За даними відомства, чоловік очолював злочинне угруповання, яке займалося збутом великих сум підроблених грошей. Фальшиві банкноти не ідентифікувались як підробка навіть пристроєм для перевірки грошей, передає прес-служба силового відомства.

Співробітники СБУ затримали організатора та одного з учасників угруповання.

За місцем проживання, реєстрації і в особистих автомобілях фігурантів проведено санкціоновані обшуки.

Зараз обом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Їм обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення грошової застави.

Читайте також: Зеленський ввів в дію санкції проти Фукса, Фірташа та оточення Путіна

Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про санкції проти «злодіїв в законі» і кримінальних авторитетів. Санкції проти 557 «злодіїв в законі» 111 іноземних «кримінальних авторитетів» вводяться безстроково.

Раніше повідомлялося про те, що РНБО України ввела санкції проти 100 українців, які перебувають під санкціями Міністерства фінансів США.