UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала ексбойовика «ДНР», який воював проти ЗСУ в районі Донецького аеропорту

Зловмисником виявився житель Одеси.

Служба безпеки затримала в Одесі ексбойовика батальйону «Спарта», який входив до підтримуваного Росією незаконного угруповання «ДНР». Зловмисника суд відправив під варту, повідомили в СБУ.

«Зловмисником виявився місцевий житель, який у 2015 році приєднався до батальйону «Спарта» терористичної організації «ДНР» і брав участь у бойових діях проти сил АТО на сході України. У складі ворожого угруповання він обстрілював оборонні позиції українських військ, брав участь у боях в районі Донецького аеропорту, чергував на блокпостах та навчався на «курсах» снайперів», – зазначили в СБУ.

З лав бойовиків він пішов після того, як отримав поранення. Потім він приховано виїхав на підконтрольну Україні територію, а згодом повернувся на Одещину.

«Тривалий час зловмисник переховувався від правосуддя і продовжував підтримувати контакти зі своїми поплічниками з лав терористів. Під час слідчо-оперативних дій співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали», – додали в СБУ.

За місцем проживання затриманого правоохоронці знайшли комп’ютерну техніку, мобільний телефон та сім-картки із доказами його злочинної діяльності.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Суд відправив ексбойовика під варту. Розслідування триває.

Читайте також: СБУ викрила прихильницю «руського міра» серед своїх

Раніше повідомлялося, що СБУ зібрала докази щодо двох бойовиків, які на початку повномасштабного вторгнення РФ приєдналися до лав окупаційних військ країни-агресорки та обстрілювали житлові квартали Луганщини. Суд вже виніс вирок щодо двох бойовиків.