UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала двох найманців, які готували серію терактів на замовлення "ДНР"

Першою метою затриманих громадян України повинен був стати залізничний вокзал Маріуполя.

Співробітники Служби безпеки України затримали двох громадян країни, які планували низку терактів "на замовлення" з терористичної організації "ДНР".

"Головне управління СБУ в Донецькій і Луганській областях затримало двох громадян України, які на замовлення "МДБ ДНР" (так званого "міністерства державної безпеки" терористичної організації – ред.) готували терористичний акт у місті Маріуполі", - повідомив голова СБУ Василь Грицак під час брифінгу в Києві у середу, 11 жовтня.

У затриманих вилучили дві протипіхотні міни з дистанційним приводом. За словами Грицака, першою метою терористів-найманців повинен був стати залізничний вокзал Маріуполя і пасажири потягу сполученням "Маріуполь-Київ".

Терористи дали перші свідчення, з яких випливає, що за завданням кураторів вони повинні були підірвати ще низку соціальних та інфраструктурних об'єктів у мирних регіонах Донецької області.

Організатором диверсійної групи виявився екс-бойовик "ДНР" Дмитро Забуцький, відомий оперативникам ще з 2014 року.

"Він воював у складі "ДНР" і пізніше він воював під Дебальцевым в лютому 2015 року, був підібраний як один з тих, хто воював у складі групи Вагнера в "МДБ ДНР"", - розповів Василь Грицак.

Нагадаємо, 1 жовтня оперативники СБУ та Національної поліції під час спільної операції у Закарпатській області затримали групу зловмисників при спробі підриву угорського пам'ятника на Верецькому перевалі.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, затримані є членами черкаського злочинного угруповання "Торпеди", пов'язаного з колишніми членами "Партії регіонів".

Їм інкримінують скоєння серії резонансних злочинів, спрямованих на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Уманський міськрайонний суд Черкаської області обрав усім трьом підозрюваним запобіжний захід у вигляді арешту на 60 днів без права внесення застави.