UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала диверсанта "ЛНР"

Бойовик причетний до підриву мостів в Донбасі.

Співробітники Служби безпеки України затримали колишнього учасника диверсійної групи терористичної організації "ЛНР", причетного до підриву ряду об'єктів інфраструктури в Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр СБУ на відомчому сайті.

Слідством встановлено, що в червні-липні 2014 житель Сєвєродонецька входив до складу диверсійної "групи Бергмана" ("Німця"). Правоохоронці зафіксували, що саме це угруповання підірвало п'ять мостів в Луганській і Донецькій областях і ще чотири мости були заміновані.

За 2018-2020 роки оперативники СБУ затримали учасників групи і у взаємодії з Нацполіцією ліквідували кілька закладених ними схованок. Один з диверсантів протягом шести років переховувався від правосуддя в Росії.

Читайте також: Двом депутатам Миронівської сільради повідомили про підозру в організації псевдореферендуму в Донбасі – СБУ

Співробітниками СБУ було встановлено, що зловмисник планує прибути на Луганщину в особистих справах, і затримали його після перетину кордону України.

Колишньому бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів і в даний час він знаходиться під арештом.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Раніше Служба безпеки викрила в Києві учасника підконтрольного Росії незаконного збройного формування "ЛНР", який воював в Донбасі проти українських військових. Йому повідомлено про підозру.

Коли підозрюваний прибув на підконтрольну Україні територію, він оселився в орендованому приміщенні в Києві і влаштувався працювати в одну з комерційних структур в сфері надання телекомунікаційних послуг. Для цього він використовував фальшиві документи.

Також раніше в пункті пропуску Гоптівка Харківської області прикордонники під час огляду з представниками митниці виявили у громадянина України 1975 року народження заборонену друковану продукцію.

Раніше ZN.UA писало, що закон України "Про розвідку" - важливий крок у реформуванні сектора безпеки і оборони України. Його норми вдосконалюють правові та організаційні засади функціонування розвідки, діяльності разведорганов України та інших суб'єктів розвідувального співтовариства, а також забезпечують соціальний і правовий захист працівників та осіб, залучених до конфіденційного співробітництва з цими органами. Детальніше в матеріалі "Закон "Про розвідку"- це нова сторінка в історії національної безпеки нашої країни".