UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала брата Царьова на спробі організації диверсії

Окупанти обіцяли йому посаду голови обладміністрації. 

Служба безпеки України затримала брата Олега Царьова на спробі організувати диверсії у східних регіонах. За даними спецслужби, цей родич колишнього нардепа-зрадника, ініціатора «новоросії» і поплічника Януковича намагався організувати диверсійну діяльність у Дніпропетровській області.

«Він був упевнений у швидкій перемозі рф: чекав на окупацію регіону та обіцяну йому посаду голови облдержадміністрації. Коли прихід росіян провалився, він отримав завдання дестабілізувати ситуацію у регіоні через серію вибухів на об’єктах інфраструктури», - повідомили у відомстві.

Оскільки за родичем одіозного колишнього посадовця давно стежили, , СБУ ще на початковому етапі змогла запобігти планам колаборанта.

Водночас під час обшуків правоохоронці виявили у спеціально обладнаному схроні зброю та боєприпаси, тротилові шашки, банківські картки та паспорти громадянина РФ.

За даними слідства, чоловік мешкав у Дніпрі з часів Революції Гідності, підтримуючи зв’язок з братом, який переховувався в РФ. Йому оголошено про підозру за ст. 113 (диверсія) ККУ. Планується обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зазначимо, що у Олега Царьова є два рідні брати - Іван та Михайло. Ймовірно мова йде про Михайла, адже російський паспорт на таке ім’я опублікувала СБУ.

Читайте також: Топ-менеджер Ріната Ахметова підозрюється у держзраді

Нагадаємо, Олег Царьов заочно засуджений на 12 років позбавлення волі за публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, а також за публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу з використанням засобів масової інформації.