UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала агента РФ, який збирав дані для ракетних ударів і диверсій в Одеській області

Чоловік надавав інформацію представникам Росії та Білорусі через месенджер.

Служба безпеки України затримала уродженця Одеської області, який збирав і передавав представникам РФ і Білорусі розвідувальну інформацію, що могла бути використана загарбниками для завдання ракетних ударів по Одещині й підготовці диверсій на її території. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Слідчі встановили, що ворожий агент надавав окупантам дані протягом травня через особисту переписку в одному з месенджерів.

Зокрема, зловмисник збирав детальну інформацію про:

Співробітники СБУ провели обшук за місцем проживання колаборанта, де виявили та вилучили телефони зі свідченнями незаконної діяльності.

Читайте також: У Чернігівській області затримали російського агента, який збирав дані для ракетних ударів і диверсій на кордоні — СБУ

Російському агенту повідомили про підозру в несанкціонованому розповсюдженні інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух або розміщення ЗСУ чи інших військових формувань України, вчинене в умовах воєнного стану.

Наразі Служба безпеки України продовжує слідство, щоб встановити й притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до агентурної діяльності.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали у Миколаївській області трьох глибоко законспірованих ворожих агентів, які розвідували бойові позиції та переміщення підрозділів ЗСУ.