UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала 300 пособників терористів, з них 11 - іноземці

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів на шкоду державній безпеці та територіальній цілісності України.

На підставі отриманої оперативною групою Служби безпеки України при ОШУ АТО інформації в Україні затримано більше 300 осіб, серед яких 11 громадян Російської Федерації та інших країн, які використовувалися терористами в якості найманців.

Як повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook, отримано неспростовні докази їхньої участі в терористичній діяльності так званих самопроголошених ДНР і ЛНР.

"Зазначеним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів на шкоду державній безпеці та територіальній цілісності України. В даний час щодо них застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, проводяться слідчі дії", - вказали в прес-центрі.

- СБУ затримала в Києві снайпера "ЛНР"

При активній підтримці місцевого населення на звільнених від терористів територіях організований активний контррозвідувальний пошук диверсійних груп і осіб, які за власною ініціативою брали участь в організації та незаконній діяльності самопроголошених республік, здійснювали провокації, очолювали, фінансували, координували діяльність бойових груп.

Також йде пошук тих, хто здійснював наводку артилерії і ракетних установок на мирні міста і бойові позиції українських військ.

Зокрема, припинено знищення двома диверсійними групами близько 10 об'єктів життєзабезпечення та транспортної інфраструктури, у тому числі на території Харківської області. Виявлено та вилучено значну кількість стрілецької зброї, знешкоджено велику кількість боєприпасів і вибухівки, серед яких два переносних зенітних комплекси "Стріла", протитанкові керовані ракети "Фагот", артилерійські снаряди великого калібру, гранатомети, міни, саморобні вибухові пристрої.

- Українцям доведеться жити в умовах постійної загрози терактів, - СБУ

Також перекрито канал фінансування терористичної групи, члени якої проходять тренування за межами України і планують найближчим часом прийняти участь у збройному протистоянні з силами правопорядку.

Разом з тим, крім проведення спеціальних операцій, співробітники антитерористичного центру Служби безпеки України, які працюють у зоні АТО, у тісній взаємодії зі Збройними силами України та міліцією проводять розмінування об'єктів життєзабезпечення, промисловості, громадської інфраструктури, комунальних і приватних будівель. !zn

Читайте також:

СБУ затримала у Львові російського шпигуна

У Донецькій області СБУ за сепаратизм затримала секретаря райкому КПУ

СБУ оприлюднила свідчення військового тероризму з боку Росії

Сили антитерору захопили штаб терористів у Попасній Луганської області