UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ: Захоплені в Слов'янську представники ОБСЄ містяться в нелюдських умовах

СБУ повідомляє, що викрадення офіційних представників ОБСЄ сплановано і здійснено під керівництвом громадянина РФ Ігоря Стрєлкова, який є ватажком російських диверсантів у Слов'янську.

Захоплені в Слов'янську представники ОБСЄ міститися в нелюдських умовах. Як сообщилит прес-центрі СБУ, серед затриманих є людина, яка потребує невідкладної медичної допомоги.

"На сьогоднішній день офіційні представники ОБСЄ містяться в нелюдських умовах в підвальному приміщенні штабу терористів. Серед затриманих є людина, яка невідкладно потребує медичної допомоги. Штаб Антитерористичної операції на місці готовий її надати. Терористи відмовляються і не дають можливості допомогти заручникам", - йдеться в повідомленні.

В СБУ вважають, що, розуміючи неминучість покарання, терористи планують використовувати заручників "живим щитом, фактично тероризуючи все міжнародне співтовариство, всі країни-члени ОБСЄ".

У повідомленні зазначено, що викрадення офіційних представників ОБСЄ сплановано і здійснено під керівництвом громадянина РФ Ігоря Стрєлкова, "який є ватажком російських диверсантів" у Слов'янську. Безпосередніми виконавцями цього злочину є диверсанти "Терець" і "Абвер". "Самі терористи заявляють, що свої дії вони погоджують з російською стороною", - йдеться в повідомленні.

"Українська сторона підкреслює крайню необхідність того, щоб Російська Федерація офіційно відмежувалася і засудила терористичні дії в Слов'янську, підтримала, як один з членів ОБСЄ, негайне та безумовне звільнення заручників, надання їм медичної та іншої допомоги", - заявили в СБУ.

ТАКОЖ: Терористи у Слов'янську не мають наміру відпускати спостерігачів ОБСЄ

За інформацією прес-служби Міністерства оборони, у період з 21 по 28 квітня, згідно з рішенням ОБСЄ, в Україні працює багатонаціональна інспекційна група за Віденським документом 2011 про заходи зміцнення довіри та безпеки. До складу групи з восьми чоловік увійшли чотири представники ФРН і по одному зі Швеції, Польщі, Данії та Чехії.

"У відповідності з вимогами Віденського документа-2011 інспекційну групу супроводжують представники Управління верифікації Генерального штабу Збройних сил України в кількості п'яти осіб", - зазначено в повідомленні.

За інформацією Управління верифікації Генштабу ЗСУ, метою візиту багатонаціональної інспекційної групи є спостереження за ситуацією в східних і південних регіонах України та пошук шляхів залучення міжнародного співтовариства до її мирного врегулювання. !zn

Читайте також:

"Народний губернатор" Донецька пообіцяв Слов'янську надіслати підкріплення

Турчинов: За підтримку тероризму Росія повинна відповісти за нормами міжнародного права

Турчинов: Росія на державному рівні підтримує тероризм в Україні (відео)