UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ: з 2014 року контррозвідка викрила понад 20 дипломатів-розвідників РФ та затримала сотні диверсантів

В СБУ відзвітували про роботу із протидії гібридній російській агресії.

З початку російської агресії РФ контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала кілька десятків агентурних мереж країни-агресора, повідомили в СБУ. У спецслужбі також повідомили про інші результати контррозвідників у протистоянні гібридній агресії РФ.

«З 2014 року в різних регіонах нашої країни нейтралізовано понад 30 ворожих агентурних мереж. Більше ніж 180 зловмисників засуджено за державну зраду та шпигунство», – йдеться у повідомленні.

Також контррозвідка СБУ викрила понад 20 російських розвідників, які працювали в Україні під прикриттям посад дипломатів РФ. Їх оголосили персонами нон ґрата.

Крім того, з 2014 року було знешкоджено понад 300 ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Водночас 26 зловмисників затримали, коли ті намагалися підірвати об’єкти критичної інфраструктури, у тому числі оборонного значення.

«Більше ніж 250 бойовиків суд покарав до різних термінів ув’язнення за злочини проти державної безпеки України. Серед них – ватажки та учасники незаконних збройних формувань і терористичних угруповань так званих «Л/ДНР», – заявили в СБУ.

Читайте також: Прикордонники виявили у "Борисполі" російського "агента під прикриттям"

Раніше повідомлялося, що на Дніпропетровщині колишній чиновник Збройних сил України збирав секретні військові відомості щодо системи управління протиповітряною обороною. Співробітники СБУ виявили, що він мав намір передати ці дані до спецслужб Росії.