UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ взяла у полон 11 російських снайперів, які обстрілювали українські позиції

Також затримано агента спецслужб РФ, який збирав розвіддані про кількість та боєготовність літаків ЗСУ.

З початку вторгнення РФ в Україну СБУ ліквідувала понад 140 ворожих ДРГ і викрила 4 тисячі колаборантів. Служба безпеки щодня проводить спецоперації по всій Україні, щоб захистити державу та її громадян від впливу агресора, повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема, у Харківській області СБУ взяла у полон 11 російських снайперів, які обстрілювали українські позиції.

Також, у Хмельницькій області військова контррозвідка Служби безпеки України знешкодила ворожу ДРГ із трьох осіб, яка планувала диверсії в регіоні.

«У Житомирській області затримано агента спецслужб РФ, який збирав розвіддані щодо кількості та боєготовності літаків ЗСУ», - йдеться у повідомленні.

У Сумській області на співпраці з ворогом викрито голову однієї з міських рад, його заступника та місцевого депутата. А на Київщині затримано ще двох колаборантів, які сприяли «розквартируванню» агресорів і допомагали їм орієнтуватися на місцевості Бучанського району.

«Спецслужба робить усе можливе, щоб притягнути до відповідальності усіх винних осіб», - запевнили в СБУ.

Читайте також: СБУ запустила два нових чат-боти для ідентифікації зрадників і мародерів

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України знешкодила групу диверсантів із Росії, яка планувала влаштувати теракт – збити пасажирський літак у РФ чи Білорусі. Вони збиралися звинуватити Україну та міжнародних партнерів у тому, що їхні військові збили літак. Для здійснення провокації зловмисники хотіли обстріляти цивільний борт із переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) Stinger.