UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ викрила привласнення бюджетних коштів посадовими особами Міноборони

Посадові особи привласнили 11 мільйонів гривень, виділених на будівництво військових містечок.

© ssu.gov.ua
© ssu.gov.ua

Посадових осіб Міністерства оборони викрили у привласненні 11 млн гривень державних коштів. Чиновники заволоділи грошима, які виділялися на будівництво військових містечок. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Фінансову операцію організували посадові особи Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міноборони за попередньою змовою з кількома приватними будівельними фірмами.

"В ході виконання підрядних будівельних робіт посадові особи підписували акти виконаних робіт за фактично невиконані послуги з будівництва казарм поліпшеного планування. Незважаючи на це, вони перераховували бізнесменам бюджетні кошти, частину з яких привласнювали", - пояснили в СБУ.

Держаудитслужба і СБУ провели перевірку будівництва двох казарм покращеного планування в одному з військових містечок у селищі Чорноморське. За результатами аудиту виявили факти невиконання робіт на суму понад 11 млн гривень.

"Правоохоронці провели ряд обшуків в офісних приміщеннях комерційної структури, адміністративній будівлі МО України, за місцем будівництва казарм і адресами проживання п'ятьох фігурантів кримінальної виробництва. Під час слідчих дій вилучено докази, зокрема документацію, що підтверджують угоду з бюджетними коштами", - йдеться в повідомленні.

Організатору корупційної схеми, директору будівельної компанії і двом керівникам Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління оголосили підозри. Їх підозрюють у привласненні / розтраті майна та службовому підробленні.

Читайте також: Тілль Ліндеманн госпіталізований з зараженням коронавірусом – ЗМІ

Раніше повідомлялося про те, що на Дніпропетровщині Служба безпеки України викрила незаконну схему привласнення державних коштів, виділених на потреби Збройних Сил України.