UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ викрила підготовку терактів в Україні під час виборів – штаб ООС

Затримано громадянина К., який узгоджував свої дії зі співробітниками ФСБ у Криму.

© Штаб ООС / Facebook
© Штаб ООС / Facebook
© Штаб ООС / Facebook

Співробітники Служби безпеки України зі складу Об'єднаних сил за процесуального керівництва військової прокуратури Маріупольського гарнізону викрили підготовку терактів під час президентських виборів в Україні. Про це повідомив штаб Операції об'єднаних сил (ООС) на своїй сторінці у Facebook.

Вказується, що оперативні заходи проводилися з серпня 2018-го по січень 2019 року. За цей час було задокументовано придбання громадянином К. бойових гранат та 11 пістолетів ПМ на 5250 доларів, збут ним амфетаміну на суму 5000 гривень, а також передачу 600 доларів "залегендованому співробітнику слідчих органів", який мав нанести третій особі тяжкі ушкодження.

У штабі ООС повідомили, що сьогодні громадянина К. затримали під час придбання чергової партії зброї – трьох пістолетів ПМ. Він був у змові з невстановленими наразі особами та узгоджував дії зі співробітниками ФСБ, які дислокуються в Криму.

Метою його дій мала стати силова підтримка опозиційних політичних об'єднань шляхом вчинення терактів та масових заворушень в Україні під час виборів, йдеться у повідомленні.

Зараз проводяться слідчі дії, а також обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта справи. За їхніми результатами буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру й обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що на залізниці в Харківській області колишній працівник СБУ намагався влаштувати вибух, однак контррозвідка Служби безпеки України заздалегідь замінила вибухівку на муляж. Злочин готувався представником терористичної організації "ЛНР".