UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ викрила канал нелегального експорту комплектуючих до бронетехніки

Для вивезення за кордон товарів військового призначення зловмисники використовували сервіси міжнародного зв'язку.

Служба безпеки викрила канал нелегального вивезення з України товарів військового призначення, повідомили у пресслужбі СБУ. Зловмисники намагалися переправити за кордон обладнання для інженерного забезпечення військових підрозділів.

“Зокрема, співробітники СБУ затримали організатора схеми на спробі незаконного відправлення за кордон комплектуючих до броньованих евакуаційних машин БРЕМ-1. Встановлено, що протиправну діяльність організував мешканець Хмельницька”, - зазначили в СБУ. 

Військову продукцію незаконно вивозили до кількох країн Центральної Європи та Північної Америки. Для переміщення товару зловмисники користувалися сервісами міжнародного зв’язку.

Справу відкрили за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України. Зараз правоохоронці намагаються встановити, звідки надходили елементи озброєння. Також вони працюють над тим, аби притягнути до відповідальності інших осіб, причетних до правопорушення.

Читайте також: СБУ припинила діяльність мережі call-центрів російського "Яндекса" в Україні

Раніше повідомлялося про те, що СБУ виявила арсенал, який у 2014 році був облаштований у селі Стародубівка, що знаходиться неподалік Слов’янська. Зброю сховали учасники збройного формування під командуванням Ігоря Гіркіна. Зокрема, спецслужба знайшла 23 гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами; 11 реактивних протитанкових гранат РПГ; понад 4 тис. патронів калібру 5,45.