UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ викрила двох антиукраїнських пропагандистів на Херсонщині

Під фейковими іменами зловмисники розміщували матеріали з ресурсів країни-агресора та публікації із сепаратистських сайтів терористичних організацій "ЛДНР".

Співробітники СБУ викрили у Херсонській області двох інтернет-агітаторів, які через заборонену російську соціальну мережу поширювали заклики до зміни конституційного ладу та територіальної цілісності України, повідомили в Службі безпеки у понеділок.

Зазначається, що мешканці Херсону та області із початку збройної агресії Росії проти України здійснювали адміністрування антиукраїнської групи російської соцмережі.

"Під фейковими іменами зловмисники розміщували матеріали з ресурсів країни-агресора та публікації із сепаратистських сайтів терористичних організацій "ЛДНР". Зокрема, у поширених матеріалах вони виправдовували діяльність проросійських терористів, агресивну політику Росії, у тому числі анексію частини території України та підтримку бандформувань на сході країни", - розповіли в СБУ.

Також у Службі додали, що проведена експертна оцінка підтвердила, що в оприлюднених зловмисниками повідомленнях містяться заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Максимальне можливе покарання – позбавлення волі на строк до 10 років.

Раніше контррозвідники СБУ в Одесі викрили та припинили діяльність антиукраїнського пропагандиста, який поширював через інтернет провокаційні матеріали щодо створення так званої "Одеської народної республіки".