UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ викрила блогерів, які оприлюднили відео "прильотів" російських ракет по Києву 2 січня

За публікацію таких фото- чи відеоматеріалів передбачено покарання до 12 років в'язниці.

Служба безпеки України викрила блогерів, які у соціальних мережах опублікували  відео "прильотів" ракет РФ 2 січня по Києву, інформує відомство в Telegram.

Правоохоронці встановили особи чотирьох жителів Києва, які незаконно поширювали інформацію про наслідки масованої ракетної та дронової атаки окупантів на столицю.

Читайте також: Вранішній удар по Харкову 2 січня: число постраждалих зросло, у лікарні лишаються 28 людей

"Зранку 2 січня вони здійснили несанкціоновану відеозйомку ворожих "прильотів" по місту та розмістили відповідні медіафайли у соцмережах. Ці відео миттєво "підхопили" численні пропагандистські пабліки країни-агресора та інформресурси спецслужб Росії, зокрема Телеграм-канал Шарія, якому інкримінують державну зраду", - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначили, що отриману інформацію російські окупанти могли використовувати для підготовки нових та коригування повторних ракетних ударів по столиці.

За місцями фактичного проживання блогерів, правоохоронці виявли мобільні телефони, які ті використовували для поширення наслідків "прильотів". Нині тривають комплексні перевірки. Після їх проведення буде вирішуватися питання щодо притягнення винних до відповідальності.

СБУ наголосила, що заборонено знімати та поширювати фото- та відеоматеріали щодо діяльності ЗСУ та наслідків російських обстрілів.

"Публікація таких медіафайлів розцінюється як коригування ворожого вогню, за що передбачено покарання до 12 років в'язниці", - додали у відомстві.

Зазначимо, що в Києві внаслідок російської ракетної атаки 2 січня загинули двоє людей та ще понад 50 дістали поранення. У місті було зафіксовано сім пожеж у шести районах.

У Київській області внаслідок падіння уламків дві людини загинули у Фастівському районі.